Update juni 2022

Inmiddels ben ik alweer 6 maanden lang bezig met de revalidatie. Afgelopen maand heb ik fysieke testen in Oostenrijk afgelegd en de resultaten waren positief. 

Ik kan daarom mededelen dat ik goedkeuring heb gekregen om na lange tijd eind Augustus eindelijk weer de sneeuw in te gaan!

Mijn revalidatie begon in december 2021. Na de operatie een aantal weken verplicht rust te hebben moeten nemen, mocht ik eind december eindelijk aan de bak bij fysiotherapeut Stefan Bodde. De eerste paar weken fysiotherapie bestonden vooral uit loopoefeningen om na het lopen op krukken en met een brace om, weer normaal te kunnen lopen.

Daarnaast heeft Vitaleer Dokkum het mogelijk gemaakt om in deze eerste fase van de revalidatie speciale training in het zwembad te kunnen volgen. Hierbij waren wij niet alleen bezig met loopoefeningen maar kon ik door de verminderde zwaartekracht onder water goed trainen om ook mijn conditie optimaal op niveau houden. Deze eerste fase heeft ongeveer 2-3 maanden in beslag genomen. Pas toen mijn knie na deze periode volledig vrij van vocht en zwelling was konden wij eindelijk beginnen met krachttraining. Stapje voor stapje, steeds intensiever en vaker werd het mogelijk om de knie aan hoge belastingen bloot te stellen. 

Na de testen die afgelopen maand in Oostenrijk zijn afgenomen is de goedkeuring gekomen om vanaf nu op volle intensiteit te trainen. Dit betekent dat wij de komende maanden tot aan de start van het seizoen ons vol gaan focussen om mijn knie en lichaam zo sterk mogelijk te maken. De verwachting is dat ik eind juli de meeste activiteiten weer mag doen en een maand later het skiën weer op mag pakken.

Vergelijkbare berichten