alles voor die ene droom

Als driejarig jongetje stond ik huilend onderaan de piste omdat de liften gingen sluiten! Van kleins af aan ben ik gefascineerd door deze prachtige sport en inmiddels investeer ik al mijn tijd om de beste en de snelste te worden…

Nederlands skitalent in Oostenrijk

Carsten Nienhuis is een Nederlandse alpine skiër uit Dokkum. Hij verhuisde in 2011 met zijn ouders en twee zusjes naar Oostenrijk en kwam daar in contact met het alpineskiën. Hij deed al op jonge leeftijd mee aan wedstrijden, waar zijn prestaties enorm opvielen ten opzichte van die van de lokale talenten. Verbazingwekkend voor een jongen uit een land zonder bergen! Inmiddels woont hij weer in Nederland maar brengt hij nog altijd een groot deel van het jaar in Oostenrijk door om te trainen.

Na een heftige knieblessure in 2021, heeft Carsten het afgelopen jaar aan zijn comeback gewerkt. Met succes, hij is er klaar voor om in seizoen 2023/2024 de kwalificatie voor de Olympische Winterspelen van 2026 in de wacht te slepen.

Statistieken

20 jaar oud

44 podium plekken

130.000 km op ski's

330 wedstrijden in 10 jaar

13.560 uren in de sneeuw

24/7 met sport bezig

90+ paar ski's sinds dag 1

Doel: Olymische spelen 2026

30 trotse sponsors

Olympische winterspelen
2026

Carsten traint onder leiding van trainer Balthasar Meissl het grootste deel van het jaar in de Oostenrijkse bergen voor zijn doel: de Olympische Winterspelen in 2026 in Italië.

Opleiding en maatschappelijke carrière 

Naast zijn trainingen ging Carsten als tiener naar de Skihauptschule Bad Gastein, waar veel Oostenrijkse topskiërs naar school gingen. In 2021 behaalde hij vervolgens zijn HAVO diploma op de topsport talentschool in Heerenveen. Inmiddels is Carsten begonnen aan de HBO-opleiding Sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy in Groningen. 

Carsten wordt gesponsord door een aantal betrokken bedrijven. Daarnaast gaan alle inkomsten uit zijn werk voor de Duitse tak van online print- en fulfilment partner Probo naar zijn sportieve carrière. Alles voor dat ene doel..

Video afspelen