Sponsorbijeenkomst 2023

Donderdagavond verzamelde een enthousiaste groep van meer dan 50 ondernemers zich in Brouwerij Dockum voor een inspirerende sponsoravond met alpineskiër Carsten Nienhuis. De avond stond in het teken van Carstens ambities voor het komende seizoen, met als ultieme doel: de Olympische Winterspelen van 2026 in Italië.

De avond begon met de ervaringen van een Fries die ook ooit die droom had en die realiseerde: Dennis Veenker deed als bobsleeër mee aan de Spelen in 2022. Vervolgens vertelde Carsten over zijn afgelopen seizoen, waarin hij terugkwam van een zware knieblessure en zelfs een persoonlijk record behaalde. Na een intensief zomerprogramma voelt hij zich naar eigen zeggen 100% fit en klaar om volgende week naar Oostenrijk te vertrekken voor de voorbereiding op de eerste wedstrijden in november.

Een speciale toevoeging aan de avond was gastspreker Sierk Jan de Haan, een geboren Dokkumer en voormalig wielrenner, die momenteel als coach werkt binnen het Jumbo-Visma Development Team. Sierk Jan deelde inzichten uit zijn werkzaamheden en vertelde over de doelstellingen en kernwaarden van het wielerteam. Hij benadrukte het belang van teamwork, discipline en doorzettingsvermogen en legde mooie parallellen met de sport van Carsten.

Carsten bedankte de aanwezige sponsoren voor hun steun in zijn weg naar de Olympische Spelen. Hun bijdrage maakt het voor de 20-jarige Dokkumer mogelijk het grootste deel van het jaar in de Oostenrijkse sneeuw te trainen, onder leiding van een professionele staf. Carsten hoopt het komende seizoen op het juiste puntenaantal uit te komen om zich een jaar later te kunnen plaatsen voor de Spelen.